Home Nieuws Programma Portfolio Opdracht Contact Links
Webdesign en onderhoud: Jos Palm

© Copyright 2014 FotogroepGendringen

Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie Beoordeling van de foto door Michael Basten Fotografie
PORTRET VAN  MICHIEL Sprankelend, scherp, vrolijk, mooie scherptediepte, beleving, dynamisch. Wat een geweldige foto Standpunt…geweldig Scherp op het oog…helemaal top! Het haar in het gezicht…I love it De spontaniteit die deze foto uit straalt…heel goed gedaan. Lekkere crop en met lef gewoon het hoofd er niet helemaal op gezet. Een pakkende foto waar je heel blij van word. Mooie nabewerking. Heel knap gedaan …compliment
PORTRET VAN   HANNY Spontane, vrolijke foto met heel mooi licht in de haren en in het gezicht. Hele mooie scherptediepte in de foto waardoor er geen afleiding is van het model. Ook bij deze foto is het jammer dat deze niet scherp is. Het is moeilijk te achterhalen waar de meeste scherpte precies zit.. Een mooie zwart-wit bewerking waar weinig aan is toe te voegen…een paar puntjes op de i.
PORTRET VAN      LINDA Geweldige setting, lekker sfeertje en mooi licht op het portret. Hoofd goed vrij gehouden van de achtergrond. De ketting loopt mooi links van zijn gezicht. Rechts van het jasje aan de stoel staat iets wat storend is…even weghalen in de nabewerking. Het gezicht van de man klopt niet helemaal. Er is te veel schaduw weggehaald aan de rechterzijde van zijn gezicht waardoor je plat gezicht krijgt. De achtergrond mag wat meer licht / helderheid hebben.
PORTRET VAN      PETRA Wauw…wat een mooie setting is dit. Er is heel veel te zien en heeft een heerlijke sfeer. Was mooi geweest als de arm/hand achter het flesje ook in beeld zou zijn, dan krijg je meer zicht op wat er werkelijk gebeurt, dat is hier een beetje raden…dat is jammer. Volgende keer het flesje even verschuiven of een iets hoger standpunt innemen Mooie zwart-wit bewerking waarbij er wel iets meer licht in het gezicht van deze man mag komen en iets meer contrast in de foto geeft een krachtig beeld.
PORTRET VAN  NICO Wat een leuke guitig gezichtje, een heerlijke vrolijke foto. Kijk goed naar je scherpstelling, deze is niet scherp op de ogen . De scherpte zit op de drukknoop van het truitje. Zorg dat de belichting iets meer frontaal op het gezichtje is, deze zit nu rechts op de wang en links op het voorhoofdje/haar. Er is te weinig licht in het gezicht. In de nabewerking de foto wat meer zwart-wit maken (contrast toevoegen), deze foto neigt meer naar het grijs-wit.
PORTRET VAN     BRIGITTE Lekker sfeertje en een mooie blik. Fantastische foto en roept vragen op, waar is hij met zijn gedachte? De compositie van het portret staat mooi aan de rechterkant. De ogen hadden wat hoger in beeld mogen staan (ongeveer op 1/3 van het beeld). Het gezicht er iets meer uit laten springen, deze is net iets te donker. In de nabewerking wat croppen en lichter maken dan komt het model meer tot zijn recht.
PORTRET VAN   JOS Krachtige foto met mooi licht op het model, fijn contrast in de foto. Het model is duidelijk op haar gemakt en straalt zelfverzekerdheid uit. Kijk uit met de knijpende hand en zorg dat als het model een hand bij het gezicht heeft niet te hard tegen het gezicht aan drukt (zie kin). Zorg dat de hand bij de kin meer naar achter word geplaatst, nu lijkt de hand in verhouding te groot. In de nabewerking aandacht besteden aan het puistje op haar neus…maar dat is een detail…knappe foto!
PORTRET VAN  WILLIE Een stralende foto van de dames en ook wat te veel van de externe of pop-up flitser. De foto oogt wat rood/rose. Als je kijkt naar de glimmende plekken op de gezichten van de dames, kun je zien dat er direct flitslicht komt op de gezichten. Probeer direct flitslicht te voorkomen op je modellen, door een bouce kapje oid voor je flitser te plaatsen Wellicht iets meer ruimte pakken en een ander standpunt/locatie kiezen zodat er ook geen takken van de bomen uit de hoofden van de dames komen.
PORTRET VAN  MARIUS Mooie scherpe foto. Beetje afwezige blik van het model, ze lijkt niet helemaal op haar gemak. De foto is iets aan de krappe kant, de ogen zouden net iets hoger in beeld mogen…met als nadeel dat de foto dan nog krapper gaat worden. Geef het model meer ruimte, probeer deze eens horizontaal te schieten waardoor het model iets meer te kijken heeft, er mag iets meer gebeuren in de foto. Ga wat spanning in je foto creëren door te spelen met licht en schaduw in het gezicht.
PORTRET VAN   HANS Stoere studio flits opname, haarscherp en een mooie twinkeling in de ogen waardoor het geen zwarte gaten geworden zijn…TOP! Probeer met een lampje op de achtergrond en/of met een haar lichtje meer diepte te creëren, waardoor het portret wat spannender gaat worden en meer dieptewerking krijgt Neem wat meer ruimte om ook het haar van het model volledig op de foto te zetten, ze heeft van dat mooie lange haar, dat mag best gezien worden. Een stoere foto vraagt om een stoere nabewerking.
PORTRET VAN  ANNE Mooie scherptediepte in de foto, hele fijne kleuren. Probeer eens een horizontale compositie om het portret meer ruimte te geven dan laat je meer van de mooie omgeving zien. De ogen zouden wat hoger in beeld kunnen worden zetten (ongeveer op 1/3 van het beeld). De lente bloemetjes en het portret vragen wel om meer frisheid. En het rode vlekje onder het oog even wegwerken in de nabewerking.
PORTRET VAN  JAN HOETINK Lekkere scherpe foto. Mooie strenge blik. Ogen staan mooi bovenin beeld. Er zou wat meer kleur in mogen, het model is erg wit in het gezicht. Gebruik eens een lichtje op de achtergrond en of tegen het haar van het model, daarmee krijg je wat meer diepte in je foto. Door het portret iets warmer te maken in de nabewerking zal deze minder cool overkomen waardoor de foto meer gaat leven.
PORTRET VAN   MARTIN Mooi zacht licht, de foto heeft diepte door het verloop in de achtergrond. Mooie nabewerking van zwart-wit. Het zwarte randje om de foto vind ik overbodig. Ik mis een beetje connectie en in de foto. Het is te geposeerd waardoor je de spontaniteit mist in de foto. Het staande model kijkt een beetje boos en bij het zittend model wellicht het achterste oog en de achterste schouder wat meer naar binnen laten draaien. Probeer het lengte verschil wat te beperken door het zittende model op een kussen te laten zitten.
PORTRET VAN    NICOLE Mooi scherp op de ogen, door de grote opening van het diafragma krijg je een mooi verloop in scherpte naar achter. De flits is rechtstreeks naar het model gericht waardoor je een witte vlek en teveel glimmende plekjes ziet op het gezicht van het model. Ga off camera flitsen of met de flitskop omhoog, dat geeft wat zachter licht. Wellicht komt een zwart-wit bewerking beter uit i.v.m. de kleurzweem in de foto. (maar dat is een kwestie van smaak) In de nabewerking de glimming weghalen op het voorhoofd en de lippen.
                                   Opdracht voor deze avond is  Portret. Als gast is vanavond fotograaf Michael Basten. Michael heeft inmiddels de ingezonden portretfoto’s thuis bekeken en beoordeeld. De leden geven eerst hun mening over de foto. Daarna laat Michael zijn mening zien en licht die toe. Daarna laat hij de foto zien met de aanpassingen die hij heeft gedaan deze aangepaste foto’s staan niet op deze website.. Het was een interessante en leerzame avond. Michael bedankt.

Portret